Dag 4 - Ösregn och en blottare

Idag skriver jag ifrån Övre Gäle, har precis varit uppe på Sveriges mittpunkt.
http://www.hitta.se/LargeMap.aspx?var=%d6vre+g%e4le

Men vad hände igår egentligen!? Jo vi hade inte internet överallt :P Men här kommer en update ;)


Vi var ute på ett av Johns grusbusäventyr, tog oss 35min från tältplatsen till en riktig väg! Det hade tagit ännu längre tid om vi följt den högra GPSen som ville att vi skulle fortsätta 2 mil (!!!) till på grusvägen, vi tog dock vänster som den inbyggda GPSen ville. Epic GPS-battle 1-0 till Volvo.

Även om Johns grusbus kan vara irriterande så bjöd han faktiskt igen när vi fick denna utsikten, hade varit ännu vackrare i solsken men 13c och duggregn är ju inte fel det heller ;)


Det var dags för den 921a kisspausen för Johns del, det roliga här var att man kunde köpa fiskekort i en automat, smutt!


Kisspausutsikten.


'
Vi var både hungriga och glada och vad passar då inte bättre än "Glada Hudik"? Så vi styrde kosan mot Hudiksvall där det bjöd på ösregn och 11c, John firar det här med att visa musklerna.

Vi (jag ;P) hade glömt regnläderna så vi var inne på Åhlens för o se om vi kunde finna något, en poncho för drygt 150kr var sissodär lockande :P Va tusan, ingen har väl dött av lite regn, eller?



Ungefär såhär roligt var "Glada Hudik", visst såg det hemskt svenskt och mysigt ut. Men kl 11.30 på en söndag i mitten av juli är det tydligen helt dött i den här staden. Vi hoppade in i våran vägraket och drog vidare norr över!

Vi anländer till Sundsvall, här på Birsta (det stora köpcentret) för att shoppa kläder och mat.

John firar i vanlig ordning genom att slita av sig kläderna och bröla manligt för lokalbefolkningen.


Vi hittade ett supersexigt plagg, något för modebloggarna o bita i ;)

John vart som tokig när vi väl kom in bland alla dessa butiker, jag (Erik) fick springa efter och torka upp dregelspåret släpandes på otaliga shoppingkassar. Har faktiskt varit här för några år sedan, då till och med på invigningen, men det är en helt annan historia ;)

Något som förundrade oss när vi kom in på COOP-forum var att de hade digitala prismärkningar på hyllorna. Ligger vi i söder efter var det gäller den tekniska utvecklingen? Är vi i söder för upptagna med modebloggar och annat fjolleri att våra nordliga vänner hinner före?


Klockan har sprungit iväg och vi anländer 18.45 till Vandrarhemet i Borgsjön. En otroligt trevlig herre visar oss runt och låter oss sova i sköna bäddar för bara 100kr per person (tokigt billigt). Nedan några bilder på hur vackert det var;


Här står John utanför köket som är inhyst i de gamla häststallarna.

En lång dag är till ända och John smuttar på snuttefilten innan det är dags att släcka lampan. Inte för att det gör någon större skillnad för det är rätt så ljust ute, undrar hur det ser ut 30mil norr över...

Egentligen har vi inte hunnit så mycket idag, det har varit en del avstånd att tillryggalägga, imorgon blir det mer fart o fläkt, då ska vi bla till Sveriges högsta punkt, se ett nedlagt industrisamhälle och göra folkets park i Viskan!

Kommentarer
Postat av: Bells

Nu har jag dödat en halvtimmes tråkig jobbtid med att glo igenom er blogg, väldigt underhållande, särskilt packlistan(munvatten!?) ;P Men jag saknade picknickkorg, mysfilt, en elektrisk myggmördare och viktigast av allt, -ett skip-bo spel!! =P

2010-07-26 @ 14:54:01
Postat av: Helena

John, ta på dig tröjan! Haha! Och glöm inte mig och fjollträsk i er reseplan!

2010-07-26 @ 17:29:48
URL: http://hellebulle.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0