Dag 5 - He e som dimma jomenvisst

Utvilade och glada vaknade vi i Borgsjön, regnet hängde i luften och fuktigheten är så att man blir alldeles klibbig. På tapeten står industrilandskap, folkets park och Sveriges mittpunkt. Jag har påbörjat projekt "lär John äta mesmör" vilket går sissodär, minst en macka om dagen ska han få sig!

Vi fick ett resetips på ett forum om att vi skulle se det nedlagda industriområdet som låg väldigt nära vandrarhemmet.






Nog för att Ljungaverkskiosken låg aningen risigt till med nedgångna verkstadslokaler bredvid men liv var det överallt! Fanns både skateboardramper, fullt med långtradare och som Ni ser nedan, ett kebabhouse MITT UTE I INGENTING!?

Något fundersamma över vart detta "nedlagda" industriområde skulle vara så fortsatte vi istället mot Sveriges mittpunkt.


Det var en sjuhelskottas backe upp till toppen, motorfläkten gick på högvarv ett bra tag efter att vi stannat högst upp. Kändes spännande medan vi brummade sakta upp längs den nyasfalterade vägen, man kör in i molnen som ligger över vägen, man får känslan av att ett troll ska hoppa ut vilken sekund som helst.


Här är gången som leder upp till toppen av berget, som hämtat ur vilken sagofilm som helst. Ska sägas att luften är fuktig och sval och det är i stort sett knäpptyst runt ikring oss, givetvis är vi själva.

Utkikstornet som man tyvärr inte såg något ifrån, för som Ni ser på bilderna var sikten ca 15-20m.


Halvvägs på våran resa genom Sverige! :D
'
Det känns FEL att kunna surfa och ringa högst upp på toppen av Sveriges mittpunkt, vi vill ju komma bort från alla dessa tekniska framsteg!

Här ser ni molnen, ser nästan ut som om det brinner i skogen, otroligt vackert!

Som vanligt när John kör så hamnar vi på en grusväg :P


Vi misstänker att detta är en stockränna, har vi rätt? I så fall var det den första vi någonsin sett.

Det må se nedlagt ut, men icke! Här finns både kiosk och klädbutik, åter ute i ingenting! Kan säga att även om vi såg flera bilar parkerade, syntes inte en människa till.


Vi hade blivit tipsade om Viskans folketspark, här skulle glödlamporna hänga i snören mellan träden, dansbandsmusik ljuda ur högtalarna och raggarbilarna stå på rad. Vad vi kunde se så användes denna plats faktiskt ibland då parkeringsplatsen (ängen) var klippt och gräset runt ikring var också skött. Men vi kan nog säga att de gyllene dagarna är över, som det verkar vara på många olika platser runt om här uppe. Ta bara mackdöden som exempel, finns nästan inga bemannade mackar alls, men rester av dem.


Vi stötte på dessa svenska flaggor runt om upphängda i lyktstolparna, här behöver det inte vara VM för att svenska flaggan ska vara uppsatt.


Tidigare har vi (mestadels John) haft problem med mygg o knott, så nu ska vi råda bot på det med ett bekämpningsmedel i hästväg! Här har vi åkt tillbaka till Sundsvall för att handla och göra stan.

Nu jädrar kommer de inte våga sig i närheten av oss! För övrigt bäst i test ;)

Här har John hittat en stor röd drake som han var tvungen att bestiga i centrala Sundsvall, de fanns faktiskt överallt!

Såhär roligt väder bjöds det på, runt 17c, regnet hängde i luften och ordentligt molnigt. Men lika glada var vi för det ;)


Vi stötte på bilproblem och var tvugna att fara till Biltema, problemet var bara att den del vi behövde fanns inte i Sundsvall, Luleå eller Umeå utan bara i Gävle, så vi fick köra 22mil söder över, det tog emot ska sägas.

Jag byter luftmassemätaren i ett naffs på biletmaparkeringen i Gävle. Väl på plats brassade vi helvete norr över igen!


En bild tillägnad min kära vän Per som älskar denna glada stad ;)


Klockan är nu runt 20.30 och vi är åter i Sundsvall, det blir många timmars körning idag!


John äter vad han kallar en riktig norrländsk macka bestående av kött med en bit bröd under, en bit utanför Härnösand.

Vi hade hoppats att bli bjudna på en fantastisk utsikt från högakustenbron, men icke "He e som dimma jomenvisst" precis som när vi tidigare på dagen var uppe på Sveriges mittpunkt.

En redig smörsoppa!

Här har vi stannat i Örnsköldsvik som tydligen var kända för sin hoppbacke, John sprang upp o fotade! Enligt killen på macken nedanför så ska man klättra upp o åka ner på rumpan, det kan vi ju inte säga nej till så på hemvägen svänger vi förbi för att bli bjudna på ett åk!

Vi har kört igenom Umeå (som har sin gatubelysning SLÄCKT nattetid?!) och slår upp tältet ca 15min utanför staden. John klantar sig och bryter av en pinne, som tur var hade prylbögen med sig extra ;)

Busgossarna säger god natt från ingenstanns runt 02.00, blev ca 80mil i bilen, bra rullat!

Puss på er! /Erik (skrivandes) & John

Kommentarer
Postat av: Karin

Sveriges mittpunkt såg riktigt nice ut, dit kanske man borde ta sig någon gång! :)



Hmmm stockränna eller ett nytt äventyrsbad? Ingen som vet! :)



2010-07-27 @ 18:36:55
URL: http://livetenligtkarinlinnea.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0